Ovaj tjedan razveselila nas je stavka na žiro-računu “Uplata Državni proračun Republike Hrvatske”, obično je obrnuta situacija (mi uplaćujemo njima, baš kao i vi).

Nakon gotovo tri mjeseca realizirana je naša prijava na natječaj Ministarstva gospodarstva StartCo. Zapravo nije bilo puno posla ni puno administracije, samo je trebalo vremena.

Prijavu na StartCo smo poslali krajem rujna, kada smo pozvali i sve druge mlade tvrtke i obrte da naprave isto uz našu pomoć, i nekoliko dana kasnije 25. rujna 2015. dobili pozitivan odgovor i dokumentaciju.

Poticaj se mogao iskoristiti 4.000 kuna za kupnju računalne opreme i 4.000 kuna za prvu web stranicu. U našem slučaju drugi dio natječaja nije imao smisla jer smo web već imali. Kada smo primili pozitivno rješenje, pronašli smo traženu opremu, prikupili račune, poslali potpisani ugovor i izvadak s žiro-računa i to je to. Uz nekoliko mailova i zamolbu za nadopunu dokumentacije (treba izvadak računa, a ne potvrda o uplati), prošlog tjedna smo dobili povrat sredstava u maksimalnom iznosu od 4.000 kuna.

I nismo jedini koji su dobili poticaj za svoje poslovanje, javilo nam se još nekoliko kolega koji su također uspješno završili proces. Drago nam je da je se Ministarstvo odlučilo na ovakav potez i nadamo se da će ih biti još. Svakako se prijavite gdje god vidite mogućnost, jer nije sve toliko komplicirano kako izgleda na prvi pogled.

Sretno!